Finländarna dricker mest kaffe i världen

Finländarna dricker mest kaffe i världen

Kan undra om finländarna är lika förtjusta i kaffe då som Koskenkorva? Nej, skämt åsido så handlar det helt sonika om att finländare dricker mest kaffe i hela världen. De ligger etta på kaffedrickande och man undrar ju vilken sorts kaffe som går åt mest där? För det kan väl inte vara Löfbergs Lila som är så populärt? Eller Gevalia? Till saken hör att finländarna måste ju använda mycket mjölk i kaffet också då, för dom dricker även mest mjölk i världen också! Det kanske har ett samband, vem vet? Egentligen funderar man ju på hur gemene man bär sig åt? Skulle vara mycket intressant att veta!

Man funderar ytterligare på varför Finland nästan är det mest rättvisa landet som finns om det har med kaffedrickande att göra?  Är det allt kaffedrickande som sätter fart på rättvise-tänket? Ja, det är som en skröna någon en gång uppfann: “Kaffetåren den bästa är – av alla jordiska drycker”… Eller den här. “kaffe utan grädde – är som kärlek utan kyssar”… Ja, kärt barn har så många namn så hälften vore nog! Någon påstår att finländarna är mycket lyckligare än andra människor och det tror jag personligen beror på kaffet! Tänk en morgon utan kaffe!!! Hjälp, vilken katastrof!

Nöjdast av alla med sina liv

Nöjdast av alla med sina liv
Nöjdast av alla med sina liv

Sen är finländarna mest nöjda med sitt liv av alla länder som finns också sägs det: Tja, här kanske vi också ska tacka kaffet, eller mjölken, eller både och. Tänk vilken fin titel att bli nominerade till: Nöjdast i världen med livet! Jag tror jag skall flytta till Finland minsann! det låter härligt ut att vara bosatt där! Då måste jag lära mig finska också: Yxi, kaxi, kolmi, nejli, visi, kosi… Det kan väl inte vara så svårt, jag kan ju redan räkna på finska! Lätt som en plätt! Och så får jag kaffe med mjölk som jag älskar så mycket! Speciellt tidigt i ottan!

Finnarna är de som har mest tillit till andra människor också, men om det har med kaffe-konsumtionen tvista de lärde om. Verkar finnas så många fördelar som finnarna har jämfört med andra länder att man gärna skulle vilja lösa detta mysterium och få reda på vad allt beror på. Man kanske skulle ha varit född i Finland? Bättre humör, ekonomi och tillit till alla människor vore väl en toppen-start på livet!

Den bästa luften som finns har finländarna och nu vet inte jag hur klimatet är riktigt, men det måste vara mycket hälsosamt att leva i landet Finland helt klart! Antagligen har de kommit längre än alla andra med både sopsortering och annat vad gäller renhållning. En tanke som slog mig är att det kan vara så att de har med såpass många ämnen redan i grundskolan där, jag skulle till och med kunna tänka mig att de har ett särskilt ämne som heter “Var rädd om din miljö och sopsortera redan från barnsben”! De verkar så visa och kloka finländarna så jag tycker att vi Svenskar skulle ta efter dom i så mångt och mycket! Speciellt då kaffedrickande!

© 2020