Vietnamesiskt kaffe

Vietnamesiskt kaffe

Här i Sverige tycker vi om kaffe eller älska är nog mer rätt ord för passionen som många av oss känner för kaffet. Det är inte bara en dryck utan världen godaste dryck samtidigt som det är en otroligt social dryck. Det mesta med kaffet är därför bra men det är såklart inte bara här i Sverige som det där med kaffe är en stor grej. Det är inte enbart de svenska kaffemärkena som är något att hurra för det finns även andra länder där ute i världen som levererar en otroligt hög standard när de kommer till just kaffe. Ett land med ett kaffe som får folk att le brett av kaffet från Vietnam.

När vesslorna får hjälpa till

Det är något speciellt med det vietnamesiska kaffet. Folk som har varit där på semester pratar om det gudomliga kaffet som fått deras smaklökar att dansa tango samtidigt som de ler brett för att det smakar så bra. Tycker man om kaffe så får man inte gå minste om det vietnamesiska kaffet helt enkelt. Hela processen kan kanske låta lite märklig till en början men i processen att tillverka kaffet så tar man hjälp av vesslor.  Vesslor äter nämligen de röda bären som de sedan bajsar ut. Det märkliga är nämligen att när bäret är i vesslornas magar så smälter det inte helt, vilken utgör till att de har bajsat ut kaffebönor med otroligt hög kvalité. Det låte lite märkligt här, när man inte är van med att processen går till så men detta är väldigt vanligt i Vietnam. Sen då? Jo sen så tvätts bönorna för att sedan torkas tills det tillslut blir dags för rostning. Efter rostningen så är bönorna klara. Eftersom att hela processen går till såhär så har det också resulterar till ett kaffe med hög kvalité. Dessutom är det vietnamesiska kaffet det dyraste i hela världen. Kaffet har en extra rostig och god smak, är starkare än det svenska kaffet och är lite kryddig i tonen. Ett kaffe som känns lite lyxigare med anledning av att de är ett lyxigare kaffe. Avnjut smakerna som varje kaffeälskare bör tycka om.

Tänk en semester till Vietnam (som borde besökas istället för populära Thailand). Ett bra land att ta en semester i för de fantastiska stränderna och för de häftiga städerna. Maten i Vietnam är också fantastisk så den får ni absolut inte gå miste om. Det är ett bra land att resa till för kombinationen av stränderna och storstaden, du kan helt enkelt få tillgång till båda väldigt enkelt. Dessutom har du chansen att uppleva kaffet, kaffekulturen. Vietnam är ett bra land att resa till men kanske främst för alla som älskar kaffe och vill uppleva en lyxig variant av kaffet. Det finns direktflyg som tar dig till landet på endast elva timmar så att resa tar därför inte speciellt lång tid. Vietnam är kaffeälskarnas land för visst vore det häftigt att ta sig en kopp och bara njuta av landet under sin semester.

© 2020